03/10/2022

Nacionalni simpozijum „Bezbednost u zdravstvu“, namenjen rukovodiocima zdravstvenih ustanova i osoblju angažovanom na poslovima bezbednosti, informatičke podrške i upravljanja ljudskim resursima, nedavno je bio najavljen kao veb-simpozijum. Međutim, s obzirom na to da je u sadašnjim okolnostima izvodljivo njegovo održavanje uživo,  određeno je mesto održavanja i zakazan je novi datum. Simpozijum će biti održan uz poštovanje svih preporučenih mera zaštite.

Dugo planirani i očekivani simpozijum održaće se 26. juna ove godine, u Klubu poslanika, Tolstojeva br. 2 u Beogradu.

Simpozijum će biti prilika da se učesnici upoznaju sa bezbednosnim standardima i smernicama za bezbednost u zdravstvu. Takođe, biće reči o novinama koje se odnose na oblast zaštite podataka o ličnosti u zdravstvu i na oblast smanjenja rizika i upravljanja katastrofama. Najzad, učesnici će imati mogućnost da razmene stručna mišljenja i iskustva, što je osnov za unapređenje sistema bezbednosti zdravstvenih ustanova, kao i prevencije i smanjenja rizika od ugrožavanja svih aktera u sistemu pružanja zdravstvenih usluga.

Simpozijum organizuju Institut za standardizaciju Srbije i Centar za analizu rizika i upravljanje krizama, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Predavači su stručnjaci Ministarstva zdravlja, Instituta Batut, Fakulteta bezbednosti, CARUK-a i ISS-a.

Zdravstveni savet Srbije  će za pasivno učešće na ovom simpozijumu zdravstvenim radnicima dodeliti 4 boda za licencu.

Program simpozijuma, možete preuzeti ovde
Dopis – poziv za sponzorstvo, možete preuzeti ovde