08/06/2023

Poštovani saradnici i kolege,

Zahvaljujemo se na izuzetnom doprinosu i učešću na vebinaru u subotu, 29.05.2020. godine koji je okupio preko 100 polaznika.

Izlaganje predstavnika kancelarije Poverenika, Zlatka Petrovića izazvalo je veliku pažnju i veliki broj pitanja učesnika.

Link ka snimku seminara biće vam dostavljen početkom nedelje, kao i standard SRPS ISO/IEC 27701 u štampanom obliku i u PDF na CD.

Ujedno vas obaveštavamo da je tokom 2019. godine Institut za standardizaciju Srbije u saradnji sa CARUK a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja održao seminar na temu Bezbednost u zdravstvu sa preko 100 učesnika.

U međuvremenu, na osnovu Odluke Zdravstvenog saveta Srbije o akreditaciji programa kontinuirane edukacije (broj: A-1-1656/19) i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, pomenuti seminar akreditovan je kao nacionalni simpozijum, koji će se ove godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije održati preko veb platforme, takođe na temu Bezbednost u zdravstvu.

Simpozijum će se održati 16.06.2020. godine, a predavači su predstavnici Ministarstva zdravlja, Instituta Batut, Fakulteta bezbednosti, CARUK i Instituta za standardizaciju Srbije. Predlažemo da delegirate vašeg saradnika koji bi polaznicima prezentovao temu zaštite podataka o ličnosti u sektoru zdravstva, pri čemu bi prezentacija trajala do 20 minuta.

Ukoliko ste zainteresovani, molim vas za odgovor do kraja radnog vremena u ponedeljak, 01. juna, imajući u vidu da je simpozijum već oglašen i da je od tada aktivna i prijava učesnika.

Srdačan pozdrav,

Tatjana Bojanić,
Direktor
Institut za standardizaciju Srbije