08/06/2023

Centar za analizu rizika i upravljanje krizama je započeo vršenje ekološkog nadzora Projekta rekonstrukcije dela magistralnog puta Novi Pazar – Tutin, koji sprovodi turska kompanija Tašjapi. Stručni tim Centra pružaće tehničku pomoć izvođaču radova na sprovođenju aktivnosti zaštite životne sredine tokom rekonstrukcije puta, a u skladu sa zakonima i standardima Republike Srbije.

Centar je za potrebe ovog projekta već izradio Plan upravljanja životnom sredinom i Plan upravljanja otpadom. Planom upravljanja životnom sredinom identifikovani su potencijalni negativni uticaji izvođenja radova na životnu sredinu, lokalno stanovništvo i spomenike kulture, i definisane su mitigacione mere i monitoring. Planom upravljanja otpadom su predviđene vrste otpada, koje će se generisati prilikom izvođenja radova, i propisane procedure upravljanja otpadom u cilju zaštite životne sredine.

Ekološki nadzor i konsalting u oblasti zaštite životne sredine i upravljanja otpadom stručni tim Centra obavljaće tokom trajanja Projekta.

Izvor: SNEWS, Sandžakpress