04/03/2024

U hotelu ’Croatia’ u Cavtatu, 27. i 28. Septembra 2022. godine , održana je međunarodna radionica „KRIZNI MENADŽMENT U 21. VEKU“.

Radionici su prisustvovali predstavnici državnih organa i poslovnog sektora iz regiona, uz ućešće međunarodno priznatih eksperata iz oblasti bezbednosti, menadžmenta rizika i kriznog menadžmenta.

Prisutni polaznici su imali priliku da čuju izlaganja istaknutih eksperata u navedenim oblastima: prof. dr Zorana Kekovića sa Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu, dr Dejvida Rubensa, izvršnog direktora Instituta za menadžment strateškim rizicima i prof. dr Roberta Mikca sa Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba, uz uzajamnu razmenu mišljenja kroz sadržajne diskusije.

Radionica je opravdala očekivanja učesnika, a to je razvoj sposobnosti i veština za unapređenje strategijske spremnosti organizacije da planira, implementira, kontroliše i održi sposobnosti i kapacitete za upravljanje krizama različitog porekla.

Neke od najvažnijih tema radonice bile su: krize i krizni menadžment (koncepti, prakse, kapaciteti i sposobnosti za upravljanje korporativnim krizama ), strateški menadžment rizika, kao i primeri iz prakse.

Organizatori radionice bili su: Centar za analizu rizika i upravljanje krizama (CARUK) iz Beograda i Londonski institut za menadžment strateškim rizicima.

Previous Image
Next Image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *