24/06/2024

Zbog velikog interesovanja, Institut za standardizaciju Srbije i Centar za analizu rizika i upravljanje krizama ponovo organizuju besplatan vebinar u subotu, 11. aprila 2020. godine, s početkom u 10:00 časova.

Različiti prekidi i poremećaji mogu imati dugoročno štetne efekte na celokupno poslovanje i sposobnost malih i srednjih preduzeća da isporučuju svoje proizvode i usluge.

U širokom spektru događaja koji mogu dovesti do poremećaja u poslovanju, krizna situacija izazvana pandemijom COVID19 zapretila je mnogim velikim kompanijama, ali i malim i srednjim preduzećima, kako u smislu nastavka obavljanja njihove osnovne delatnosti, tako i u pogledu života i zdravlja zaposlenih. To će imati, sasvim sigurno, dugoročne negativne finansijske i druge posledice, noseći i određene reputacione rizike.

Putem ovog vebinara organizacija može prepoznati šta treba učiniti da bi se zaštitili njeni resursi (npr. ljudi, prostorije, tehnologija i informacije), lanac snabdevanja, zainteresovane strane i reputacija. U tom smislu, biće prezentovana domaća i strana iskustva i dobra praksa menadžera kontinuiteta poslovanja u tekućoj kriznoj situaciji.

Cilj vebinara:

Pružanje znanja i konkretnih smernica za primenu i održavanje kontinuiteta kritičnih procesa u organizacijama.

Kome je namenjen?

Svim zainteresovanim, a naročito vlasnicima i direktorima MSP, menadžerima i stručnim licima u IT sektoru, sektoru bezbednosti, sektoru ljudskih resursa, marketingu i drugima koji se u svojoj praksi su sreću sa rizicima i poremećajima sa negativnim uticajem na poslovanje.

Ispred Centra za analizu rizika i upravljanje krizama učesnicima će se obratiti prof. dr Zoran Keković, predstavnik Srbije u Tehničkom komitetu ISO za bezbednost i otpornost koji je učestvovao u razvoju međunarodnog standarda ISO 22301, Sistemi menadžmenta kontinuitetom poslovanja i drugih srodnih standarda.

Predavači su renomirani i iskusni profesionalci na području menadžmenta kontinuitetom poslovanja u renomiranim kompanijama iz proizvodnog i uslužnog sektora.

 Pogledajte program vebinara:

10.00-10.20 – Dinamika pandemije (prof.dr Ozren Džigurski)
10.20-10.40 – Menadžment kontinuitetom poslovanja (Vladimir Ninković)
10.40-11.05 – Planovi kontinuiteta poslovanja u organizacijama proizvodne delatnosti (Siniša Vuković)
11.05-11.30 – Planovi kontinuiteta poslovanja u organizacijama uslužne delatnosti (Dejan Stamenković)
11.30-12.00 – Diskusija

Nemojte propustiti ovu priliku!

Zbog tehničkih ograničenja prioritet imaju ranije prijave i oni koji nisu odslušali prethodni vebinar.

Preuzmite obrazac prijave
Prijavljivanje za učešće vrši se dostavom popunjene prijave na adresu iss-edukacija@iss.rs

Informacija o besplatnom vebinaru na sajtu iss.rs