NAJAVA SEMINARA: Usklađivanje zdravstvenih ustanova sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i predviđene kazne u slučaju neprimenjivanja. Termin održavanja je 20. jun 2019. godine. Prijavi se!

Poštovani,

Centar za analizu rizika i upravljanje krizama iz Beograda i Institut za standardizaciju Srbije organizuju seminar na temu:

„Usklađivanje zdravstvenih ustanova sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i predviđene kazne u slučaju neprimenjivanja“

Seminar je namenjen rukovodećim strukturama u zdravstvenim ustanovama Republike Srbije, stručnom kadru koji se bavi poslovima usklađivanja sa zakonskom regulativom u oblasti zaštite podataka o ličnosti, kao i odgovornim licima i službama u Ministarstvu zdravlja RS.

Termin održavanja seminara je četvrtak, 20. jun 2019. godine, u vremenu od 10.00 do 15.00, u Institutu za standardizaciju Srbije, Stevana Brakusa br 2, Beograd.

Cilj seminara:

Zaštita podataka o ličnosti predstavlja sve veći izazov, posebno sa stupanjem na snagu nove evropske regulative i novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Zdravstvene ustanove obrađuju podatke o zdravstvenom stanju korisnika njihovih usluga, koji predstavljaju naročito osetljivu, posebnu kategoriju podataka o ličnosti.

Neadekvatno postupanje sa tim podacima i njihova kompromitacija predstavljaju kršenje zakonskih i strukovnih normi.

Na skupu će se govoriti o normativnom aspektu zaštite podataka o ličnosti, faktičkom stanju u ovoj oblasti, te o izazovima koje donose novi propisi u ovoj oblasti.

Naknada za učešće na seminaru iznosi 10.000 din (obuhvata prateći materijal, potvrdu o pohađanju seminara i zajednički ručak). Prijavljivanje za učešće na seminaru vrši se dostavom popunjene prijave na adresu e-pošte iss-edukacija@iss.rs.

Rok za prijavu za seminar je 14. jun 2019. godine.
Obrazac za prijavu možete preuzeti ovde

Za sve eventualne nedoumice i pitanja možete nas kontaktirati na tel. 011 340 93 88 ili na adresu e-pošte: iss-edukacija@iss.rs