Održana međunarodna strateška radionica za poslovne lidere

Gost Jason Brown, vodeći međunarodni ekspert u oblasti menadžmenta rizikom

Centar za analizu rizika i upravljanje krizama je, zajedno sa Institutom za standardizaciju Srbije i Poslovnom akademijom Privredne komore Srbije, i u partnerstvu sa kompanijom SGS Beograd i Srpskom asocijacijom menadžera korprotivne bezbednosti, 16. jula 2019. godine organizovao i održao radionicu pod nazivom: Savremena praksa upravljanja bezbednosnim rizicima u kompanijama“.

Učesnike radionice su na početku pozdravili: u ime domaćina – direktorka Poslovne akademije Privredne komore Srbije Mirjana Kovačević, direktorka Instituta za standardizaciju Srbije Tatjana Bojanić i predsednik Centra za analizu rizika i upravljanje krizama, prof. dr Zoran Keković, kao moderator radionice.

Radionica je bila po mnogo čemu jedinstvena. Između ostalog, njoj su prisustvovali izvršni direktori kompanija i eksperti u oblasti menadžmenta rizikom u javnom i privatnom sektoru. Takođe, radionica je započela predavanjem Džejsona Brauna, predsednika međunarodnog ISO tehničkog komiteta za menadžment rizikom  (ISO/TC 262 Risk Management) i direktora bezbednosti jedne od vodećih multinacionalnih kompanija u oblasti satelitskih i odbrambenih tehnologija.

Nakon uvodnog predavanja: Razvoj okvira za menadžment rizikom u globalnom kontekstu, učesnici radionice su pristupili rešavanju konkretnih praktičnih zadataka identifikacije i odgovora na savremene poslovne rizike primenom studije slučaja u nestabilnom bezbednosnom okruženju. Posle izlaganja rezultata grupne diskusije, Džejson Braun  je izložio svoja zapažanja i zaključke, a potom su učesnici imali priliku da sa uvaženim ekspertom razmene mišljenja i ideje o menadžerskim alatima i veštinama koje je potrebno primeniti u odgovoru na prepoznate rizike.

Previous Image
Next Image